©2018 by Studio Kuna.

Nieuws

November 13, 2019

Afgelopen zaterdag hebben vrijwilligers van Arnhem Zoemt en Biologisch Tuinvereniging Elderveld een insectenhotel gemaakt naast het terrein van de moestuinvereniging.

Het insectenhotel is gebouwd met duurzame restmaterialen van BTV Elderveld. De vulling van het insecten...

November 2, 2019

Arnhem Zoemt bouwt samen met vrijwilligers van Biologische Tuinbouw Vereniging Elderveld een Bijenhotel. Vandaag op de natuurwerkdag is het frame gemaakt. Zaterdag 9 november wordt het hotel gevuld met stammetjes hout die we hebben gekregen van Dolmans Landscaping.

October 16, 2019

De eerste 40 grote kattenstaarten zijn in Arnhem zuid geplant om het leefgebied van de solitaire bij Kattenstaartdikpoot uit te breiden. Voor deze pilot werkt Arnhem Zoemt samen met Waterschap Rivierenland en de gemeente Arnhem. De plantjes zijn opgekweekt door het kwe...

October 15, 2019

Een insectenhotel in het spijkerkwartier! Een korte indruk hoe dit is gegaan:

De Achtertuin in het Spijkerkwartier (Schoolstraat 16-28) is een oase van rust. Er bloeien mooie planten.  Veel vlinders, bijen en hommels brengen een bezoekje.

Maar op 9 oktober was die stilte...

October 6, 2019

Op 9 oktober wordt in “de Achtertuin” (ingang Schoolstraat 16 t/m 28, Spijkerkwartier) een insectenhotel geplaatst. De filmploeg van Vroege Vogels maakt een uitzending in Arnhem en zal ook even langskomen bij de Achtertuin.

Wil je meehelpen? Vanaf 12.30 is er soep met b...

September 25, 2019

Dit klinkt als een begin van een verhaaltje en dat is het eigenlijk ook wel. Er is een bijzondere waarneming gedaan in Arnhem, zie foto een klimopbij met iets op zijn rug: De larven van de kever Stenoria analis zitten op een klimopbij. Deze larven klimmen op de rug van...

September 12, 2019

Dit jaar is in samenwerking met de gemeente Arnhem, Arnhem Zoemt en met hulp van Stichting Landschapsbeheer Gelderland de werkgroep Klarenbeek Zoemt begonnen.
De nieuwe werkgroep Klarenbeek Zoemt is in april gestart met het inzaaien van het veldje voor de bijenkasten i...

Please reload

Recent Posts

November 2, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload