De klimopbij en de oliekever

September 25, 2019

 

Dit klinkt als een begin van een verhaaltje en dat is het eigenlijk ook wel. Er is een bijzondere waarneming gedaan in Arnhem, zie foto een klimopbij met iets op zijn rug: De larven van de kever Stenoria analis zitten op een klimopbij. Deze larven klimmen op de rug van de klimopbij en liften mee om zich op deze manier te verspreiden. De klimopbij heeft inmiddels vanuit het zuiden bijna heel Nederland veroverd en de Stenoria analis volgt. De meest noordelijke waarneming voor de kever is nu Arnhem. (Foto is gemaakt door Astrid Boerkamp)

Wil je meer over deze bij en kever lezen? Kijk dan op Nature Today, Oliekevers met een geurtje lokken bijen in de val: https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=15194

Please reload

Recent Posts

April 9, 2020

Please reload

Archive

Please reload

Tags

©2018 by Studio Kuna.