top of page

Spijkerkwartier krijgt eigen insectenhotel in de "Achtertuin"

Op 9 oktober wordt in “de Achtertuin” (ingang Schoolstraat 16 t/m 28, Spijkerkwartier) een insectenhotel geplaatst. De filmploeg van Vroege Vogels maakt een uitzending in Arnhem en zal ook even langskomen bij de Achtertuin.

Wil je meehelpen? Vanaf 12.30 is er soep met broodjes Daarna wordt het hotel geplaatst en worden bollen en andere planten geplant. Je kunt je opgeven bij Jolanda@buurtgroenbedrijf.nl.

De aankoop van het hotel is in gang gezet door Marcel Wissink (ook vrijwilliger bij Stichting Het Eldens Landschap (SHEL) uit Elden. Met een bijdrage van Arnhem Zoemt heeft hij bij Grijsen twee insectenhotels gekocht, één voor Elden en één voor Arnhem.

Wij hadden net een donatie gekregen van Spijkerrok, waar Arnhem Zoemt het goede doel van was dit jaar. Samen met het buurtgroenbedrijf kwamen we uit bij de Achtertuin als een mooie plek om het insectenhotel te plaatsen. Hier zijn al insecten en willen de bewoners nog meer doen om insecten te helpen.

Het insectenhotel is gemaakt gerecycled straatmeubilair. Meer informatie kan je vinden op de website van Grijsen.

Meer informatie over deze activiteit en de Buurtgroenbedrijf kan je hier vinden.

Een kaart van de tuinen in het spijkerkwartier kan je hier vinden.

bottom of page