top of page

Arnhem bekroond tot bijvriendelijke gemeente 2022

Gemeente Arnhem is door Nederland Zoemt verkozen tot bijvriendelijkste gemeente van Nederland. Op 11 maart neemt wethouder Cathelijne Bouwkamp de prijs in ontvangst. Arnhem zet zich samen met veel bewoners bijzonder in om van de gemeente een veilige en voedselrijke thuishaven te maken voor wilde bijen.

Klokjesbij, pluimvoetbij, lookmaskerbij: alle wilde bijen zijn welkom in Arnhem. De stad met misschien wel de meest bijvriendelijkste bewoners van Nederland. Door de hele stad zijn kleine en grote bijenoases te vinden, van geveltuintje tot stadspark. De jury van Nederland Zoemt roemt Arnhem om haar samenwerking met bewoners en lokale groene initiatieven, zoals Arnhem Zoemt. Ook het maaibeleid van Arnhem springt eruit: door de natuurvriendelijke aanpak in parken, bermen en op velden is er steeds meer voedsel voor wilde bijen.


“Ik vind het een hele eer dat ik deze prijs mag aannemen, maar ik neem hem wel aan namens álle Arnhemmers. Ik wil alle partners en inwoners bedanken voor hun inzet. Want daar gaat het om. Vanuit de gemeente zetten we in op klimaatadaptatie, een natuurvriendelijk maaibeleid en ontstenen en vergroenen. We zien vooral dat inwoners zelf gemotiveerd zijn om hun omgeving te vergroenen om zo flora en fauna te behouden. Dat is mooi om te zien en dat werpt zijn vruchten af. We zijn er nog niet, we gaan door met het inspelen op de klimaatveranderingen om onze groene stad te behouden en de bedreigde bijensoorten te helpen.”

Wethouder Cathelijne BouwkampMeer lezen:https://www.natuurenmilieu.nl/nieuwsberichten/arnhem-bekroond-tot-bijvriendelijkste-gemeente-2022/


Commentaires


bottom of page