top of page

Lezing Caspar Janssen over de wilde bij op 30 maart in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek

Woensdag 30 maart verzorgt Caspar Janssen een lezing over hoe hij van zijn kale stadsbalkon een zoemende jungle heeft gemaakt. Hij heeft hier een aantal inspirerende columns over geschreven in de Volkskrant en het boek ‘Het bijenbalkon; van een kaal terras naar een zoemende balkonjungle’.

Aansluitend op de lezing van Caspar daagt Arnhem Zoemt Arnhemmers met een balkon uit; wie heeft het Meest Bijvriendelijke balkon? De winnaar krijgt een bijenhotel, gemaakt door Arnhem Zoemt. Arnhem Zoemt maakt de stad samen met bewoners bloemrijker voor bijen en andere insecten. Op 30 maart is er ook meer informatie over de activiteiten in Arnhem en wordt er bloemzaad uitgedeeld, zodat we samen kunnen zorgen voor meer voedsel voor bijen en een groenere stad.

Arnhem is op 11 maart verkozen tot Meest Bijvriendelijke gemeente van Nederland. Volgens de jury van Nederland Zoemt doet Arnhem samen met bewoners en lokale groene initiatieven hard haar best om van Arnhem een veilige thuishaven te maken voor wilde bijen. In de stad zijn bijvoorbeeld steeds meer geveltuinen, groene bermen en velden te vinden met meer voedsel voor de bij. En dat is hard nodig, want van de maar liefst 358 wilde bijensoorten in Nederland wordt de helft met uitsterven bedreigd. Wil jij Arnhemse bijen ook een handje helpen? Kom dan op woensdag 30 maart naar de inspirerende lezing van Caspar Janssen in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. Je kunt je aanmelden via arnhemzoemt@gmail.com


Woensdag 30 maart

Inloop 19.30 - aanvang 20:00 uur Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek - Zypendaalseweg 24A Gratis entree (aanmelden via arnhemzoemt@gmail.com)

Comments


bottom of page