top of page

Insectenhotels geplaatst!

Een insectenhotel in het spijkerkwartier! Een korte indruk hoe dit is gegaan:

De Achtertuin in het Spijkerkwartier (Schoolstraat 16-28) is een oase van rust. Er bloeien mooie planten. Veel vlinders, bijen en hommels brengen een bezoekje.

Maar op 9 oktober was die stilte even weg. Samen met bewoners, buurtgroenbedrijf Spijkerkwartier, stagiaires van de HAN en Arnhem Zoemt is een bijenhotel geplaatst, zijn 500 bollen geplant en is er gesnoeid! Een mooie opknapbeurt voor de winter. Meer over deze mooie dag kun je vinden op de website van het spijkerkwartier

Een team van Vroege Vogels maakte opnames voor de uitzending van vrijdag 22 november2019.

De aankoop van het hotel is in gang gezet door Marcel Wissink uit Elden. Met een bijdrage van Arnhem Zoemt heeft hij bij Grijsen twee insectenhotels gekocht, één voor Elden en één voor Arnhem. Wij hadden net een donatie gekregen van Spijkerrok, waar Arnhem Zoemt het goede doel van was dit jaar. Samen met het buurtgroenbedrijf kwamen we uit bij de Achtertuin als een mooie plek om het insectenhotel te plaatsen. Hier zijn al insecten en willen de bewoners nog meer doen om insecten te helpen.

Het andere insectenhotel is bewonderen in park Zuiderveld nabij het gebouw van OHRA. Deze is geplaatst door Stichting Het Eldens Landschap (SHEL). In de buurt staan bloemen en fruitbomen, een bezoekje waard dus.

Het insectenhotel is gemaakt gerecycled straatmeubilair. Meer informatie kan je vinden op de website van Grijsen.

Meer informatie over deze activiteit en de Buurtgroenbedrijf kan je hier vinden.

bottom of page