top of page
bumblebee.png

Waarnemingen in regio Arnhem

Zie je een van de adoptiebijen of andere speciale bijen, geef het door aan Arnhem Zoemt via email of via social media onder #Arnhemzoemt en/of #adopteereenbij.

 

Op waarneming.nl zie je onder andere welke bijen zijn waargenomen en je kunt je eigen waarneming delen. Leuk om te weten wat er in je buurt zoemt.

Op tuintelling.nl kan je ook je waarnemingen uit je eigen tuin heel simpel aangeven.

Op Facebook en instagram kan je zien wat er gezien is in Arnhem.

klokjesdikpoot_Marjan Noordhoek.jpg

Marjan Noordhoek juni 2019 Rijkerswoerd:

Inmiddels heb ik hier zowel de klokjesdikpoot gesignaleerd (vorig jaar ook al een paar die hier kwamen overnachten in de malva) en ook de grote klokjesbij. Drie en een half jaar geleden ben ik hier komen wonen. Een prachtige tuin van wel 17 m diep. Heel veel tuin dus voor een rijtjeshuis. En voor 95% betegeld... Enfin, elk seizoen gaan er weer een paar m2 aan tegels uit en plantjes er in. Biologisch (80%) en ecologisch. Nadruk ligt sinds dit jaar op het aanschaffen van voorzieningen voor de gehoornde metselbij. Vorig jaar waren het er 3 en na ophangen van een klein bijenhuisje zijn er zo'n 40 hier geboren. Nu hangt er een groot bijenhuis bij en alle 100 gaatjes zijn dichtgemetseld! Dus, meer woonruimte en vooral meer vroege bloeiers in de tuin.

Waarnemingen 2020

foto: Marjan Noordhoek

bottom of page